Taijiquan este format din trei elemente:

1. Activitățile fizice concrete care sunt vizibile pentru un spectator. Atunci când corpul este suficient de instruit pentru a exprima sincronizarea părții superioare cu cea inferioară, coordonarea mișcărilor de deschidere cu cele de închidere precum și acuratețea traseului energetic. Când mâinile și picioarele, coatele și genunchii, umerii și șoldurile se mișcă coordonat, numim asta „cele trei armonii externe”.

2. Activitățile mentale și psihogene care nu sunt în mod clar vizibile și sunt ascunse în inimă și minte, dar joacă rolul vital de conducere și influențare a activităților fizice.

3. Qi-ul și sângele care curg în interiorul corpului de-a lungul meridianelor. Acest lucru este condus de combinarea activităților fizice și a activităților mentale și psihogene. Prin antrenamente repetate și focalizate, folosim inima care conduce intenția; la rândul ei intenția conduce qi-ul; la rândul lui, qi-ul ghidează mișcările corecte.

Când toate cele trei elemente sunt realizate și executate perfect, când inima și intenția, intenția și energia, energia și corpul sunt complet coordonate, numim asta „trei armonii interne”.

De fapt, cele trei elemente sunt condiții reciproce care necesită executarea simultană, ele nu pot fi separate. Separarea pe puncte este în scopul de a înțelege principiul.

Pin It on Pinterest

Share This